کـانون هــــــــــــنر دانشگاه پیام نور - مرکز شـــــــــــیراز Art Center Shiraz PNU

تنها تارنمای کـانون هــنر دانشگاه پیام نور - مرکز شــــــــیراز / «غیر از هنر که تاج سر آفرینش است / دوران هیچ منزلتی پایدار نیست»

کـانون هــــــــــــنر دانشگاه پیام نور - مرکز شـــــــــــیراز Art Center Shiraz PNU

تنها تارنمای کـانون هــنر دانشگاه پیام نور - مرکز شــــــــیراز / «غیر از هنر که تاج سر آفرینش است / دوران هیچ منزلتی پایدار نیست»

44روز "دیویدبارنت" / نویسنده :رضا معطریان



 همزمان با شدت گرفتن تحولات انقلاب در 1979 به ایران آمد تا روایت گر مهمترین مقطع تاریخی سیاسی اجتماعی معاصر کشورمان باشد. بارنت متولد 1946 ایالات یوتا است و از طریق همکاری با دو مجله معتبر لایف و تایم وارد دنیای حرفه ای عکاسی شد. بارنت دانش آموخته علوم سیاسی است و از همین رو به تحولات اجتماعی سیاس جوامع مختلف علاقه بسیار دارد . این عکاس برجسته در کتابی باعنوان 44 روز مشاهدات و تجربه های خود را از انقلاب ایران در اختیار مخاطبان و علاقمندان قرار داده است. برنت بخاطر عکاسی از یکی از خانه های امن ساواک توسط عوامل رژیم دستگیر شد و از ادامه فعالیت خبری در ایران منع شد اما این عکاس برجسته توانست بسیاری از اتفاقات مهم انقلاب نظیر خروج شاه از ایران ، ورود امام ، دیدار های امام در مدرسه علوی ، دستگیری سران رژیم ،مقاومت مردم در مقابل گارد شاهنشاهی ،پیوستن ارتش به انقلابیون و ....تصویر کند



10968319_10152690608893589_8265844924906700220_n.jpg (400×437)

دیوید این شانس را داشته است که از مهمترین مرد سال 1979مجله تایم در مدرسه علوی عکاسی کند . این عکاس آمریکایی عنوان می کند بعد از چند روز عکاسی از رهبر انقلاب ایران در محیط های عمومی اجازه پیدا کردم در اتاق ایشان حضور یابد و عکس های اختصاصی از ایشان بگیرد . دیوید برای محکم کاری همه شرایط عکاسی را دوباره چک کرد از وجود فیلم در دوربینش مطمئن می شود و پس از در آوردن کفش ها به اقامت گاه از امام راحل در مدرسه علوی وارد می شود . دیوید می گوید او خیلی شبیه عکاس هایش بود . ایشان در گوشه ای نشسته بودند و به دیوار کنار پنجره تکیه زده بود روحانیون و یاران ایشان در رفت آمد بودند و امام آرام با ایشان صحبت می کردند . با اشاره نزدیکان امام به ایشان نزدیک شد و شروع به عکاسی می کند دیوید می گوید در تمام طول مدت عکاسی ایشان حتی یکبار هم به من نگاه نکرد و گویی متوجه حضور من نشده بود در لحظه ای یکی از روحانیون داخل اتاق نوشیدنی برای ایشان آورد و من توانستم این صحنه را ثبت کنم مردم داخل حیاط مدرسه در پنجره قاب گرفته شده بودند و نوری از بر صورت ایشان نشسته بود.
دیوید بارنت در متن انقلاب حضور پر رنگ داشت و حاصل کار او از انقلاب ایران بسیار دیدنی است . عکس های او آدرس های دقیقی در اختیار مخاطب قرار می دهد با دیدن عکس های حال و هوای انقلاب در ذهن مخاطب نقش می بندد . او با تسلط مثال زدنی توانسته است اوج الهاب و تحول را در عکس های خود مهار کند تا ما با عکس های بشدت شسته رفته مواجه باشیم. 
رضا معطریان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد